Filmbeelden

Wilt u filmbeelden laten zien tijdens een gemeenteavond, een parochiebijeenkomst of een studie-evenement? Er is divers materiaal beschikbaar gemaakt voor de Raad van Kerken. Even klikken en u kunt er gebruik van maken.

Klik hier voor 'De Raad van Kerken en de kerkendagen'. Filmbeelden over de geschiedenis van de Raad van Kerken. Vooral over de kerkendagen. Beelden geredigeerd voor het 40-jarig jubileum van de Raad van Kerken op 6 juni 2008 te Utrecht. Materiaal gemaakt door de IKON. Lengte: twee filmpjes van ongeveer 10 minuten.

Klik hier voor de stem van broeder Rob uit Taizé die de jongerenontmoeting aankondigt tussen kerst en nieuwjaar 2010 in Rotterdam.

Klik voor drie teksten over 'getuigen', respectievelijk hier voor Colin Williams, hier voor Evert Overeem en hier voor Jaap Faber. Amateurbeelden gemaakt voor het thema van de week van gebed in 2010. Amateurbeelden. Elk met een lengte van ongeveer 1 minuut.

Klik voor drie gezongen teksten, respectievelijk hier voor Zeeland (kerkendaglied), hier voor Heerenveen en hier voor Utrecht (Psalmen voor nu). Amateurbeelden gemaakt op locatie. Elk met een lengte van ongeveer 2 minuten en het stuk van Utrecht duurt zo'n 7 minuten.

Klik voor twee gesproken teksten, respectievelijk hier over Palestijnen en hier voor Finkers die Twentse Bijbelteksten leest. Amateurbeelden.

Klik hier voor eredienst, een onderdeel van de dienst voor eenheid in Rotterdam, tijdens de collecte. Amateurbeelden.

De Raad van Kerken heeft zich in januari 2010 gepresenteerd met diverse religies in Utrecht bij de manifestatie 'In Vrijheid Verbonden'. Klik hier voor de film 'One of us' die daarbij werd gepresenteerd. Dio van Maaren heeft het indringende beeld met geluid samengesteld. De film draait het beste via Quicktime. Het materiaal toont de combinatie van Johannes 1 met het lijden in de wereld.

Voor een flitsend kerstverhaal in het Engels, waarbij zichtbaar wordt hoe Jozef en Maria de sociale media zouden gebruiken als ze nu geleefd zouden hebben, klik hier.

Wie een introductie wil zien van de Raad van Kerken in het Engels, waarbij kantoorruimte, vergaderruimte en kapel in beeld komt: klik hier.

Wie een kort geluidsfragment wil, kan de lokale radio in Amersfoort raadplegen. Daar maken ze wekelijks radio-programma's die ze ook via internet beschikbaar stellen voor een groter publiek. Klik hier.