Kerkproeverij

Kerkproeverij is een landelijke campagne die kerken wil helpen om uitnodigend en gastvrij te zijn. Het is een zondag waarop gemeenteleden hun buren, vrienden, kennissen en collega’s uitnodigen een keer met hen mee naar de kerk te gaan. In de kerk is immers plek voor iedereen. Er is materiaal beschikbaar om hieraan als plaatselijke geloofsgemeenschap mee te doen.

“Zonder uitnodiging komt niemand naar de kerk”, aldus Michael Harvey, drijvende kracht achter Back-to-Church Sunday in Engeland. In Nederland wordt dit initiatief vertaald met ‘Kerkproeverij’. Het blijkt dat wanneer mensen door iemand meegevraagd worden en samen kunnen gaan, ze eerder een kerkdienst bezoeken. Daarin schuilt de kracht van dit initiatief.

Kerkproeverij is een initiatief van de Raad van Kerken in samenwerking met MissieNederland, Alpha Nederland, EO en KRO-NCRV. De website van Kerkproeverij wordt gehost door de EO. Hier vindt u veel informatie, tips, materialen om Kerkproeverij ook in uw eigen geloofsgemeenschap te houden.

Kerkproeverij vindt in principe plaats in het tweede weekend van oktober. Door de veranderde situatie wegens de corona-uitbraak zal Kerkproeverij dit jaar echter niet of op een andere wijze plaatsvinden. Houd voor actuele informatie onze website in de gaten.

Kerkproeverij gaat online

Nu door de corona-crisis het ongewis is of Kerkproeverij in oktober plaats zal vinden, heeft de organisatie besloten om op Hemelvaartsdag een nieuwe website te lanceren met inspiratie voor een Kerkproeverij online. >>