Kerkproeverij

Kerkproeverij is een landelijke campagne die kerken wil helpen om uitnodigend en gastvrij te zijn. Het is een zondag waarop gemeenteleden hun buren, vrienden, kennissen en collega’s uitnodigen een keer met hen mee naar de kerk te gaan. In de kerk is immers plek voor iedereen! Er is materiaal beschikbaar om hieraan als plaatselijke geloofsgemeenschap mee te doen.

“Zonder uitnodiging komt niemand naar de kerk”, aldus Michael Harvey, drijvende kracht achter Back-to-Church Sunday in Engeland. In Nederland wordt dit initiatief vertaald met ‘Kerkproeverij’. Het blijkt dat wanneer mensen door iemand meegevraagd worden en samen kunnen gaan, ze eerder een kerkdienst bezoeken. Daarin schuilt de kracht van dit initiatief.

Kerkproeverij is een initiatief van de Raad van Kerken in samenwerking met MissieNederland, Alpha Nederland, EO en KRO-NCRV. Kerkproeverij vindt in principe plaats in het tweede weekend van oktober.

Op de eigen website van Kerkproeverij vindt u veel informatie, tips, materialen om ook in uw eigen geloofsgemeenschap van Kerkproeverij een succes te maken.

www.kerkproeverij.nl