Meedoen

We hopen dat het werk van de Raad door een brede basis gedragen wordt. Want daar, in de lokale kerken, krijgt ons werk concreet vorm en inhoud. Hieronder leest u meer over onze campagne Kerkproeverij, de jaarlijkse Walk of Peace en het tweejaarlijks Inspiratiefestival Terschelling. Deze acties organiseren we in samenwerking met verschillende partnerorganisaties. Lees hieronder meer en doe mee!

Categorieën

Week van Gebed 2024

Door samen te bidden kunnen christenen onderlinge verwantschap ervaren. Samen bidden leert de ander kennen. Door samen te bidden zoeken we naar eenheid.

Lees meer

Interkerkelijke Jongerenraad

Wil jij jongeren en jongvolwassenen over kerkgrenzen heen verbinden en samen invloed uitoefenen op het beleid van kerken? Sluit je dan aan bij de Interkerkelijke Jongerenraad.

Lees meer

Bidden voor #500kinderen

Sinds maanden roepen vluchtelingenorganisaties, kerken en anderen de overheid op om 500 kinderen uit de Griekse kampen naar Nederland te halen. Ook een groep van …

Lees meer

Kerkproeverij

Kerkproeverij is een landelijk concept dat kerken helpt om uitnodigend en gastvrij te zijn. In de kerk is immers plek voor iedereen.

Lees meer

Inspiratiefestival Terschelling

Kom naar het inspiratiefestival op Terschelling voor verrassende en vernieuwende initiatieven op het gebied van zingeving en geloof. Dit jaar van 16 tm 18 oktober.

Lees meer

Lokaal actief

In Nederland zijn circa 250 lokale en regionale raden van kerken actief. Daar, op het oecumenische grondvlak, zijn vaak de mooiste voorbeelden te vinden van …

Lees meer

Steun de Raad financieel

Voor wie ook financieel de oecumene wil bevorderen kan Maat van de Raad worden. Hartelijk dank!

Lees meer