Wake voor vluchtelingen

• Datum:
  • Organisatie: Kerken Den Haag / Wake voor vluchtelingen

Met de jaarlijks terugkerende 24-uurswake op Wereldvluchtelingendag willen de Haagse kerken de betrokkenheid bij vluchtelingen inspireren en stimuleren, relevante informatie delen en publieke aandacht genereren. Het gaat hierbij om minder vooroordelen, minder hardheid, meer kennis, meer begrip, meer medemenselijkheid, een humaan asielbeleid en menswaardige behandeling van vluchtelingen.

19 en 20 juni 2021
De tweede editie van de Wake voor vluchtelingen is van 12.00 uur op 19 juni tot 12.00 uur op 20 juni. Opnieuw in het Haagse buurt-en-kerkhuis Bethel, plaats van het kerkasiel voor het gezin Tamrazyan in 2018/2019.

Thema: Ontmoeting verandert
Als je vluchtelingen ontmoet doet dat iets met je. Er groeit betrokkenheid, solidariteit. Je gaat genuanceerder denken. Je gaat ons land anders zien. Zo’n ontmoeting doet ook iets met de vluchteling, met zijn of haar gevoel van waardigheid, van zich gehoord en gezien voelen. Ook de vluchteling gaat ons land anders ervaren.

Meer informatie: www.wakevoorvluchtelingen.nl.

#ikwaakvoor

Vanuit ontmoetingen valt er veel te delen van waar voor te waken. Doe dat via Twitter of Facebook met de hashtag #ikwaakvoor of #wakevoorvluchtelingen. De berichten op social media worden voor en tijdens de wake door ons gelezen en sommige zullen worden voorgelezen in de 24-uurswake.

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze e-mails en we houden u op de hoogte van de wakes voor vluchtelingen. Aanmelden >

Meer wakes

Organiseren jullie plaatselijk ook een wake? Geef het ons door (info@wakevoorvluchtelingen.nl), zodat wij dat aan iedereen die deze website bezoekt kunnen laten weten.

Foto: Bethel bij nacht