Themanummer

De uitgave bestaat uit zeven teksten vanuit diverse kerken waarin een leidinggevende van de kerk uitleg geeft over de beleving van het sacrament in zijn of haar kringen. Daarnaast is er een tekst waarin de ervaringen van mensen tegen het licht wordt gehouden en waarin uitleg wordt gegeven van de groei die de kerken qua beleving naar elkaar toe hebben gemaakt de achterliggende 25 jaar. Elementaire begrippen rond eucharistie en avondmaal die in de teksten van Lima (1982) niet allemaal even duidelijk werden herkend, blijken nu breed ingang gevonden te hebben in de kerken.

De uitgave heeft 52 pagina's en reikt ook diverse wetenswaardigheden aan, liturgische uitvergrotingen en parallellen tussen avondmaal, eucharistie en andere sacramenten en symbolen. Naast de uitgave zal de Raad van Kerken op internet een didactisch programma aanbieden wat naast de teksten gebruikt kan worden. De uitgave verschijnt in full-colour op het formaat 17 x 24 cm.

De Raad van Kerken hoopt met het materiaal het gesprek over de beleving van eucharistie en avondmaal bij het grondvlak te stimuleren.

De inleidingen van de kerken worden verzorgd door:
Michael Bakker (orthodox)
Hans van den Hende (rooms-katholiek)
Wies Houweling (vrijzinnig)
Machiel Jonker (verenigde pinkster- en evangeliegemeenten)
Arjan Plaisier (protestantse kerk in Nederland)
Joris Vercammen (oud-katholiek)
Paul Voorberg (gereformeerde kerk vrijgemaakt)

De integrale toelichting is van de hand van Leo Koffeman.

De uitgave is inmiddels uitverkocht!!!