Brandbrief situatie Jemen

‘De situatie van onschuldige burgers in Jemen is uiterst schrijnend en levensbedreigend’, zo begint de brief van religieuze leiders en vertegenwoordigers van diverse levensbeschouwelijke organisaties  aan premier Rutte. In de brief wordt aandacht gevraagd voor de onhoudbare situatie in Jemen. Er wordt met name gewezen op het gebrek aan voedsel. ‘Drie miljoen mensen zijn ontheemd door bombardementen, veelal op burgerdoelen, waaronder voedselopslagplaatsen.

De voorzitter van de Raad van Kerken in Nederland, drs. Dirk Gudde, is een van de ondertekenaars van de brief.

Met de brief hopen de schrijvers de machteloosheid over de situatie te doorbreken. ‘Vanuit deze door ons gedeelde verantwoordelijkheid richten wij, diverse religies en levensbeschouwingen vertegenwoordigend, ons tot u met een hartstochtelijke bede om met alle kracht leiderschap te blijven tonen. Al het mogelijke moet worden gedaan om het lijden van de burgerbevolking in Jemen te stoppen en in hun noden te voorzien.’

Wilt u de gehele brief lezen: klik hier

Foto: aanbieding brief aan premier Rutte.