Petitie: Ze zijn al thuis

Het kinderpardon beoogt een groep asielzoekerskinderen die hier al jarenlang verblijven een verblijfsvergunning te geven, zodat ze niet meer bang hoeven zijn dat ze worden uitgezet naar een land dat ze vaak niet eens kennen.

De regeling bestaat formeel al wel, maar wordt door de overheid zo streng gehanteerd dat bijna geen kind eraan voldoet. De petitie pleit voor ruimhartigheid.

Lees meer op: https://www.kerkinactie.nl/actueel/ook-kerken-steunen-petitie-ze-zijn-al-thuis

Protestantse kerken tekenen deze week de petitie ‘Ze zijn al thuis’ voor een ruimer kinderpardon. Onder meer ds. Dekker van de Joriskerk in Amersfoort en ds. René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, zetten afgelopen week hun handtekening. Eerder tekenden veel andere bekende Nederlanders de petitie, waaronder Arie Boomsma, Trijntje Oosterhuis en Jan Terlouw.

Teken mee op: https://actie.degoedezaak.org/petitions/ze-zijn-al-thuis.
De teller staat inmiddels al boven de 65.000!

De actie wordt via internet gevoerd. U kunt mensen uit uw kerk uitnodigen te tekenen. Neem dan een laptop met internetverbinding mee naar de kerk en teken samen online. Doe mee, teken en vraag aandacht voor de petitie in uw omgeving. Samen hopen we 75.000 handtekeningen op te halen!

Foto: petitie De Goede Zaak