Prinses bij symposium

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden woont maandag 22 januari in TivoliVredenburg in Utrecht een symposium bij van het interreligieus netwerk In Vrijheid Verbonden. Het thema van deze bijeenkomst is ‘Een zorgzame samenleving’.

Faiza Ouhlasen is hoofdspreker van deze bijeenkomst. Ze neemt de aanwezigen mee in haar worstelingen die ze doormaakte toen ze in 2013 als Greenpeace activiste vier maanden vastzat in Rusland. In die situatie werden haar idealen op een indringende wijze op de proef gesteld. ‘Is dit het nou waard?’ Toch is ze nog steeds vastbesloten om zich in te zetten voor een leefbare wereld voor toekomstige generaties.

Verder presenteren de verschillende religies en levensbeschouwingen hun opvatting ten aanzien van ‘Een zorgzame samenleving’. Dit wordt in de vorm van voordrachten, zang, dans en muziek gepresenteerd.

In Vrijheid Verbonden wil met de bijeenkomst op 22 januari 2018, samen met de wijsheidstradities in Nederland, zich sterk maken voor een waardegedreven benadering van maatschappelijke vraagstukken, zodat uitdagingen in de samenleving niet vanuit angst, uitsluiting en uitzichtloosheid worden benaderd maar vanuit harmonie, compassie, acceptatie en verdraagzaamheid.

Het netwerk In Vrijheid Verbonden bestaat uit mensen die vanuit verschillende religies en levensbeschouwingen samenkomen en de handen ineen slaan om zich gezamenlijk te presenteren en sterk te maken voor de democratie.
Verdraagzaamheid en respect voor verschillen staan daarbij centraal.

In Vrijheid Verbonden organiseerde de eerste bijeenkomst ter gelegenheid van het 25-jarig regeringsjubileum van Koningin Beatrix in 2005. De gemeente Utrecht is mede-gastheer.

Foto: Natuurillustratie (fragment bij boeddhistische tempel)