Kerk en locale overheid

Diverse plaatselijke raden onderhouden een regelmatig contact met de burgerlijke overheid ter plaatse. Een goed voorbeeld daarvan is Wijk bij Duurstede.

Jaarlijks vindt hier een ontmoeting plaats tussen de kerken en de gemeente rondom thema´s die beide partijen bezig houden. Aanstaande maandag, 17 september zal het gesprek gaan over de rol die de kerk speelt in de samenleving. Centraal daarbij staan de vragen of, en hoe die rol ingevuld kan worden. Hoe kan de kerk vanuit haar waarden een bijdrage leveren aan onze samenleving? En, hoe geven wij hier dan handen en voeten aan, met name in onze eigen omgeving? Hoe hebben de mensen van nu een boodschap aan het Woord? 

Dit jaar zal er een bijzonder tintje liggen over de bijeenkomst omdat dit de laatste keer zal zijn dat de huidige burgemeester, de heer G.K. Swillens in die hoedanigheid deelneemt.  Naast hem zal ook de burgervader van Bunnik, de heer H.M. Ostendorp, een bijdrage leveren. Kerkelijke werker mw. J. Kroodsma is de derde gesprekspartner.

Meer informatie vind u op: www.kerkenbijduurstede.nl

Foto Markt in Wijk bij Duurstede