Nieuwe ‘hei-ochtend’ voor de Raad

Op vrijdag 13 mei zullen de leden van de plenaire Raad en alle beraad- en werkgroepen samenkomen voor een breed overleg. Deze ‘hei-ochtend’ vindt plaats in de Geertekerk en gaat vooraf aan de jaarlijkse Oecumenelezing.

In september 2020 kwam de Raad, tussen twee corona-golven door, voor het eerst in tientallen jaren op volle sterkte bijeen in Abdijhof Mariënkroon in Nieuwkuijk. Daar werden de uitgangspunten besproken voor het beleidsplan 2021 – 2025. Een van die punten was de wens het brede overleg voort te zetten en daarvoor eens in de twee jaar samen te komen.

Op het programma staan groepsgesprekken aan de hand van zes discussievragen vanuit de verschillende beraad- en werkgroepen. Deelnemers worden uitgenodigd interdisciplinair mee te denken over de thema’s en het werk van andere groepen en daar input aan te leveren.

Daarnaast zal er veel ruimte zijn voor informele ontmoeting. Zo hoopt de Raad de banden te verstevigen en de onderlinge betrokkenheid te vergroten.