Liturgiesuggesties gedenken omgekomen vluchtelingen

Om stil te staan bij de vele vluchtelingen die op weg naar Europa zijn omgekomen, op de Middellandse Zee of elders, heeft Kerk in Actie liturgiesuggesties gemaakt. Deze kunt u verwerken in de dienst van de laatste zondag van het kerkelijk jaar of op een ander moment.

Wereldwijd zijn meer dan 82 miljoen mensen op de vlucht. Sinds 2013 is hun aantal ieder jaar toegenomen. Ieder jaar komen duizenden van hen om, onderweg naar een veiliger plek.

In de kerk herdenken veel gemeenten aan het eind van het kerkelijk jaar de mensen uit de gemeente die het afgelopen jaar zijn overleden. Hiermee nodigen we u uit, ook stil te staan bij en te bidden voor de vele vluchtelingen die op weg naar Europa zijn omgekomen, op de Middellandse Zee of elders. Opdat zij niet worden vergeten.

Deze liturgiesuggesties sluiten aan bij de laatste zondag van het kerkelijk jaar 2020-2021, zondag 21 november.

Vraag ze gratis aan bij Kerk in Actie

Foto: Paul Jeffrey/WCC