Open Kloostertuin

Van mei tot en met oktober is de Kloostertuin van Stadsklooster San Damiano, ‘s-Hertogenbosch, elke tweede zaterdagmiddag van de maand geopend voor belangstellenden. Het is dan mogelijk om een oase van rust midden in de stad te bezoeken. Hier kunt u vogels horen zingen of eekhoorns zien. In de bloementuin kunt u genieten van de bloemen en de bijen. De tuinkapel is open om even rustig plaats te nemen.

U kunt ook een meditatieve wandeling maken door de Kloostertuin aan de hand van een audiotour op uw eigen telefoon of een boekje, waarbij u op twaalf plekken stil staat om Franciscus & Clara van Assisi en Elisabeth van Thüringen te ontmoeten. Zo maakt u kennis met de spiritualiteit van de drie kloosterordes die Stadsklooster San Damiano bewonen.

In de Kloostertuin wordt u ontvangen door de broeders en zusters van het Stadsklooster. Er is informatie beschikbaar over het klooster en u kunt het kookboek ‘Clara’s Bron’ kopen dat door de zusters uit het Stadsklooster geschreven is. Ook beschikbaar is een kloostersouvenir dat speciaal ontworpen is voor Ons Kloosterpad, een wandelpad dat langs vijftig (voormalige) kloosters en abdijen in Midden- en Oost-Brabant voert. De eerste en laatste etappe van dit wandelpad brengt u bij Stadsklooster San Damiano.

De Kloostertuin is open op 8 mei, 12 juni, 10 juli, 14 augustus, 11 september en 9 oktober van 14.00 – 16.00 uur. Dan staat de poort in de kloostermuur aan de Van der Does de Willeboissingel 12 in Den Bosch open.

www.stadskloostersandamiano.nl