Aangepaste Walk of Peace in Almere

In Almere had door de Covid 19- crisis het programma van Walk of Peace op zaterdag 26 september een besloten karakter gekregen. De Walk of Peace is meestal de afsluiting van deze Vredesweek. Dit jaar is vanwege het virus gekozen voor een alternatief programma. Het was niet mogelijk om, zoals vorig jaar, een wandeltocht te houden. Wel wapperde de vredesvlag op verschillende gebouwen.

En in plaats van de wandeltocht was er een carillonconcert. Beiaardier Gerda Peters bracht op het carillon van het kerkcentrum de Lichtboog tussen 11.00 – 12.00 uur verschillende (vredes)liederen ten gehore.

Ook onthulde Wethouder Roelie Bosch deze zaterdag een kunstwerk in het Luierpark. In het park staan gedenk- en herinneringsbomen. Zo heeft het Leger des Heils een rode beuk in het bos geplant als Walk of Peace-boom. Bij die boom werd zaterdag een kunstwerk onthuld van stenen. De stenen zijn vorige jaar tijdens de Walk of Peace (de afsluiting van de Vredesweek) door deelnemers voorzien van begrippen die betrekking hebben op vrede.

Het Luierpark is te vinden aan de Guus Gelukstraat in Stripheldenbuurt.

Foto: het onthulde kunstwerk.