Ab Harrewijn Prijs 2019

Bij de Halte wint Ab Harrewijn Prijs 2019. Voor Bij de Halte, een ontmoetingsplaats in de wijk Zandweerd in Deventer, ontving initiatiefnemer Ilona Ordelman de Ab Harrewijn Prijs 2019. De jury onder voorzitterschap van Kees Vendrik overhandigde de prijs tijdens een bijeenkomst op 13 mei in de Pauluskerk te Rotterdam.

Door het bieden van een plek in de wijk waar buurt, bedrijfsleven en zorg samenkomen, bundelt Bij de Halte krachten. Deventer is een Hanzestad en was lid van het Hanzeverbond, van oorsprong een samenwerkingsorganisatie. De huidige maatschappelijke uitdagingen vragen opnieuw om een samenwerkingsverbond. Dit nieuwe verbond is een plek waar zorg, aandacht, business en initiatieven van onze buren samenkomen, maar ook participatie, sociaal en duurzaam ondernemen en Social Return On Investment (SROI). Meer informatie: Bij de Halte

Uit het juryrapport: “De jury heeft grote waardering voor de wijze waarop Bij de Halte een veelheid aan activiteiten bij elkaar brengt. Het is een huiskamer voor de buurt, maar zzp’ers vinden er ook een werkplek. Wie werk of zorg zoekt, wordt er op het juiste spoor gezet. Door ruimtes te verhuren verwerft men eigen inkomsten. Het eindresultaat is een bijzondere samenleving waarin aandacht voor elkaar centraal staat.”

Meer lezen