Oproep tot vrede in Jemen

Drie mondiale interreligieuze organisaties hebben een verklaring opgesteld waarin zij oproepen tot vrede in Jemen. De verklaring is opgesteld door het United Religions Initiative, The Charter of Compassion en het Parliament of World Religions. In de verklaring roepen de organisaties op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren van de Hoethi rebellen en de Jemenitische regering. De verklaring roept de gehele internationale gemeenschap, met name de VN maar ook alle grootmachten inclusief de VS, op tot inzet op alle mogelijke fronten de strijd te beeindigen en tot vrede te komen.
De coalitie onderstreept eveneens het belang van stopzetting van de vervolging van religieuze minderheden in Jemen. Ook dient zo snel mogelijk voedsel, water en medicijnen in het land toe te worden gelaten.

Het Rode Kruis is een petitie gestart voor steun aan Jemen. Ook u kunt deze tekenen, zie: https://www.rodekruis.nl/dossiers/jemen/