Een tocht beginnen …

Een tocht beginnen om te komen tot de kern van jezelf. Het is een actueel onderwerp dat mensen en organisaties inspireert om te zoeken naar de zin van het bestaan. De Wereldraad van Kerken, die deze week het 70jarig bestaan viert heeft opgeroepen om het onderwerp ‘handen en voeten’ te geven. Die oproep heeft veel gehoor gekregen. Binnenkort vindt in veel plaatsen een Walk of Peace plaats.

Op de site www.symbolischschikken.nl die ondersteunt wordt door de Nederlandse Raad van Kerken is ook aandacht besteed aan Pelgrimeren en aan St. Jacob, de patroonheilige van de pelgrimage. Door natuurlijke materialen handig en creatief samen te voegen is een tastbaar beeld te maken van wat het betekent om onderweg te zijn.

Natuurlijke materialen liggen om ons heen voor het oprapen: schelpen, stenen, een polletje gras of een tak. Zo is de schelp hét symbool van St. Jacob. Een spiraal van schelpen laat zowel de spirituele weg naar binnen als de weg naar buiten zien.De berg beklimmen is voor de pelgrim een uitdaging maar tegelijk ook de weg om God te ontmoeten. De korenaren symboliseren het voedsel voor onderweg.

Het is aan u om u door het materiaal en de site te laten inspireren!

http://www.symbolischschikken.nl/zomer/st-jacob/
http://www.symbolischschikken.nl/themas/pelgrimage/
http://www.symbolischschikken.nl/onderweg/