Oecumenische processie

Een bijzondere coalitie van kerken is het, die samen een processie organiseert. Zaterdag 23 juni is het zover. In Deventer. De PKN werkt samen met de rooms-katholieken, de russisch-orthodoxen en de doopsgezinden/remonstranten en verzorgt een processie door de binnenstad. Onder begeleiding van muziek en zang wordt de reliekschrijn door Deventer getrokken, om de stichter van de stad, Lebuïnus, te eren. De feestelijkheden passen bij de viering het hele jaar door van 1250 jaar stad Deventer. 

Raadslid Theodoor van der Voort van de Russisch-Orthodoxe Kerk bracht het bericht naar voren tijdens de laatste vergadering van de Raad van Kerken. Het gaat om een samenwerking van de kerken die in de binnenstad van de Koekstad een verblijf hebben. 

Naast de processie werken de kerken op andere manieren samen om godsdienst een plek te geven bij de feestelijkheden in Deventer. De kerken kunnen aansluiten op een rijke traditie die begint bij Lebuïnus, die vanuit Engeland het geloof naar de regio bracht en waar de broeders van het gemene leven eveneens een belangrijke positie hebben ingenomen met namen zoals die van Geert Grote. Mensen die de stad bezoeken kunnen zich er op diverse plaatsen verder over laten informeren. Klik hier

Foto: Theodoor van der Voort, afgevaardigde vanuit de orthodoxe familie