Vredesboodschap Paus Franciscus

De vredesboodschap van paus Franciscus van 1 januari 2018 had als titel: ‘Migranten en vluchtelingen: mannen en vrouwen op zoek naar vrede’. De paus riep alle mensen van goede wil op om klaar te staan voor allen die oorlog, honger en vervolging ontvluchten.

De boodschap ging in op de angst die sommigen voelen bij de hoge aantallen vluchtelingen die in hun land arriveren. De paus vroeg hen vertrouwen te hebben en de komst van vluchtelingen te zien als kans om te werken aan vrede.

De boodschap eindigde met een citaat van paus Johannes Paulus II: “Als de droom van een vreedzame wereld door allen gedeeld wordt, als de bijdrage van vluchtelingen en migranten op de juiste manier beoordeeld wordt, dan kan de mensheid steeds meer een universele familie worden en onze aarde waarlijk een ‘gemeenschappelijk huis’.”

Zie voor de Engelse tekst: http://w2.vatican.va/francesco/giornatamondiale-pace2018.html