Bloemen bij ambassade

Vertegenwoordigers van joodse, christelijke en islamitische koepelorganisaties hebben zondag bloemen gelegd bij de Franse ambassade en gesproken met Laurent Pic, de Franse ambassadeur. Ze overhandigden een korte tekst en gaven daarbij een toelichting aan de ambassadeur. ‘De handelingen van deze verwarde jongeren hebben niets met ons geloof te maken. Zij misbruiken de naam van God’, aldus de tekst.

Ebubekir Ozture van het Contactorgaan Moslims en Overheid, drukte namens de moslimgemeenschap zijn medeleven uit. ‘Wij zijn intens verdrietig over de vele doden en gewonden in Parijs’. De plechtigheid werd vanuit de Raad van Kerken bijgewoond door de algemeen secretaris. Na afloop was er een kort gesprek met de ambassadeur van de Verenigde Staten die ook juist zijn condoleances bracht en een gesprek van mensen uit de drie religies in het naburige Turkse Museum.

Foto: 
Boven Ebubekir Ozture van het CMO in gesprek met rechts de ambassadeur van Frankrijk
Onder: De delegatie van het OJCM (Overleg van joden, christenen en moslims) bij de ambassadeur, nadat de bloemen zijn gelegd voor de ambassade