Verder met slavernijverleden

Na een tegenvaller in 2013, toen de landelijke overheid de subsidie introk heeft het NiNsee zaterdag 22 februari een doorstart gemaakt. Waarnemend voorzitter Overdijk-Francis presenteerde de nieuwe plannen in Amsterdam. Het NiNsee blijft zich profileren als een kenniscentrum ter bevordering van informatie over het Nederlandse slavernijverleden en de gevolgen daarvan voor de hedendaagse samenleving. De gemeente Amsterdam is financieel bijgesprongen.

Francis gaf aan, dat wat haar betreft twee trefwoorden centraal staan: gedenken en educatie. Tijdens de bijeenkomst werd een elftal leden van een comité van aanbeveling gepresenteerd. Onder hen: Tanja Kross, de zanger, Jörgen Raymann, de cabaretier en namens de Raad van Kerken in Nederland de algemeen-secretaris. 

Foto:
Broer en zus Verbeet waren beiden aanwezig om steun te betuigen met het intiatief. Hun vader had in Indonesië gewerkt en kwam als anti-kolonialist terug.