De Slavernij Voorbij

Op 6 september wordt in het Tropenmuseum om 15.00 uur door NTR de productie ‘De Slavernij Voorbij’ aangeboden voor Amsterdamse scholen.

Over de tv-serie
Dit jaar is het precies 150 jaar geleden dat Nederland de slavernij heeft afgeschaft. Weinig mensen staan echter stil bij de gevolgen die ons slavernijverleden nog altijd heeft op de Nederlandse samenleving. Presentatoren Akwasi Ansah en Stacey Esajas gaan in deze vierdelige televisieserie op zoek naar de sporen van ons slavernijverleden. Ze spreken met historici, godsdienstkenners, stamboomonderzoekers en andere deskundigen om de feiten boven tafel te krijgen. Maar vooral duiken ze in verschillende jongerenculturen op zoek naar jonge mensen die vorm geven aan hun geschiedenis middels dans, muziek, theater, debat, enzovoort. (bron: ntr.nl)

Programma 6 september
Alex van Stipriaan zal een kort praatje houden over het belang van het zichtbaar en voelbaar maken van ons gedeelde slavernijverleden en Shedney Ruffin (rapper bij Dam Dutchess en onderdeel van de tv-serie) zal een optreden verzorgen.

Daarna kijken we met z’n allen naar de allereerste aflevering van ‘De Slavernij Voorbij?’ die vanaf 7 september elke zaterdag te zien zal zijn (16.05 op Ned2). 

Kijk ook op: 

Website: www.ntr.nl/deslavernijvoorbij

Facebook: www.facebook.com/deslavernijvoorbij

Twitter: @slavernyvoorby

Foto: printscreen van ntr.nl