Gebedsculturen op YouTube

Het oecumenisch instituut in Bossey, waar af en toe ook Nederlandse studenten heengaan, heeft een nieuw YouTube-filmpje gelanceerd waarop diverse gebeden te zien en te horen zijn. Bossey wil met de gezongen gebeden de rijkdom van de gebedscultus laten zien in verschillende culturen en tradities. Zo wisselen orthodoxe traditie, Caraïbisch temperament en Afrikaanse drums elkaar af in minder dan zes minuten.

Wie met catechisanten of gewoon zelf wat inspiratie wil opdoen kan het filmpje bekijken. Het heet ‘Discovering Ecumenical Songs’. Achtereenvolgens komen liederen/gebeden aan de beurt uit: Sri Lanka, Nigeria, China, Cuba, de Roemeens Orthodoxe traditie, Madagascar, India, de Armeens Apostolische traditie, Kameroen.

Klik hier:
http://www.youtube.com/watch?v=0fpVnmgLhhw