Elfstedentocht in canon

Twitteraars met een kerkelijke achtergronden wagen zich op glad ijs. Het verst in een duiding over de schaatskoorts en een mogelijke Elfstedentocht gaat dr. Bas Plaisier, die vanuit Hong Kong het voorstel doet om de Elfstedentocht op te nemen in de protestantse canon.

Bas Plaisier twittert: ‘Kom tot ontdekking dat Elfstedentocht eigenlijk in protestantse canon hoort. Roomsen hadden carnaval, calvinisten schaatsen!  #religieuserfgoed’.

Het zijn toch de protestanten die zich vooral op de kou en de schaatssport storten. Wim Schrijver, journalist bij de Leeuwarder Courant en gespecialiseerd in onder meer kerknieuws, volgt de collegae van het Nederlands Dagblad. Hij schrijft: ‘Mooie eigen invalshoek @NedDagbl in rubriek Sport. Kop: Elfstedentocht op zondag ‘geen issue meer’’.

Bas van der Graaf, predikant in Amsterdam-West, volstaat met een constatering: ‘Yes, op de grachten kan geschaatst worden’.

De oogst aan rooms-katholieke zijde is bescheidener. Maar twitter-goeroe Roderick Vonhögen doet toch een poging ook een bijdrage te leveren in de ijsdiscussie: ‘In De Rijp was vroeger alles verzuild. Behalve de ijsclub! Een verslag komende woensdag in #katholiekNL’.

Foto: Schaatsplezier bij de stad