Dreiging Ikon Pastoraat

Het IKON Pastoraat dreigt te verdwijnen als er niet op korte termijn structurele financiële middelen bij komen. Daarom luidt het de noodklok met een ‘vriendenactie’ waarmee het structurele donateurs werft.

Het IKON Pastoraat is een anonieme vrijplaats voor mensen die op zoek zijn naar verbinding – met zichzelf, met de ander, met God. Mensen kunnen hier terecht met vragen die ze elders niet durven of kunnen inbrengen. Daarnaast biedt het team, dat bestaat uit de IKON Pastores Bram Grandia, Bara van Pelt en Judith van der Werf en hun rechter hand Bonny Rem, onder meer een veelzijdige, interactieve website, het blad ‘Mensen’, radiovieringen en themadagen en is het landelijk meldpunt voor seksueel misbruik in pastorale relaties. Ook de komende tijd wil het IKON Pastoraat volop meedoen aan het publieke debat over thema’s als populisme, het levenseinde, het omgaan met depressieve gevoelens. 

Nu is de financiering van dit werk in gevaar. Het IKON Pastoraat moet zichzelf bedruipen en kan al ruim vijftig jaar zijn werk doen dankzij hulp van de Wilde Ganzen en particuliere giften. Maar de reserves uit legaten drogen op. Vanuit de omroepgelden van de IKON mag er geen geld aan pastorale activiteiten worden besteed. Daarom doet het Pastoraat nu een dringend beroep op iedereen die achter het voortbestaan van dit belangrijke werk staat. Door ‘Vriend van het IKON Pastoraat’ te worden, kunnen zij het werk structureel financieel ondersteunen (vriendenvanhetikonpastoraat.nl).

Foto: Judith van der Werf