Bloemen via internet

Gebruik de weken voor Pasen om een bloemetje te versturen. Dat is de boodschap van de oecumenische gemeenschap De Ark, die daarvoor een speciale internetactie is begonnen onder het motto: ‘Geef een bloemetje aan…’.

Ds. Rien Wattel, voorganger in De Ark, legt uit wat de bedoeling is. De formule is eenvoudig:  bezoekers kunnen op www.deark.nu een bloemenvenster openen. Daarin kan iedereen iemand noemen, aan wie zij of hij een bloemetje wil geven. ‘Ik geef een bloemetje aan…. omdat….’ is de tekst op de speciale startpagina. Ingevulde teksten verschijnen binnen 24 uur op de speciale bloemenpagina van de website.

Op de zondag erna wordt er in De Ark op een bloementafeltje een bolletje geplant van een tulp, een narcis of blauw druifje. Rien Wattel zegt: ‘De bedoeling is dat die rond Pasen allemaal uitkomen en zo een zee van bloemen vormen. Zo zien we dan in volle kleuren dat mensen elkaar waarderen en aan elkaar denken!’

Als de aanvrager dat wil, stuurt De Ark een kaart aan de genoemde persoon met het bericht: ‘Je kreeg een bloemetje van…, het is aan ’t uitkomen in De Ark.’ Uiteraard worden er geen adressen op de website geplaatst. Ook kan de naam met initialen genoemd worden. Anoniem kan ook.

De mensen van de Ark zijn op het idee gekomen, nadat ze eerder een kerstactie voerden onder het motto: ‘Steek een kaarsje aan…’ In de maand voor kerst kon iedereen via de website van De Ark, www.deark.nu, een kaarsje voor iemand aansteken en een gebed vragen of een gebedsintentie doorgeven. Dat voorzag in een aanwijsbare behoefte: er werden meer dan 100 gebeden ingestuurd. Die werden de zondag erna in De Ark voorgelezen. Ook werd dan een kaarsje aangestoken in de speciale gebedsmuur, waar de gebeden ook aangebracht werden.

De Ark is de Oecumenische kerk voor Hoofddorp-Overbos en Floriande en onderdeel van de Protestantse Gemeente Hoofddorp.