Speech Samuel Kofi Woods

De Liberiaanse activist Samuel Kofi Woods hield vorige week tijdens de Internationale Dag van de Mensenrechten een indrukwekkende speech in Den Haag. Jan van der Kolk, de voorzitter van de projectgroep Vluchtelingen van de Raad van Kerken, heeft nu een Nederlandse vertaling gemaakt van deze speech. 

Samuel Kofi Woods (1964) is een Liberiaanse mensenrechtenactivist, journalist, politicus en academicus. Op dit moment is hij minister van Publieke Werken in zijn geboorteland. Hij was aanwezig op een seminar tijdens Wereldmensenrechtendag, georganiseerd door Justitia et Pax. In zijn speech hield hij de aanwezigen in de zaal een spiegel voor. Het doel van het seminar was om met verschillende internationale aanwezigen de positie van mensenrechtenstrijders over de hele wereld te verbeteren en hen te helpen met hun werk.

Lees hier de Nederlandse vertaling van de speech van Samuel Kofi Woods (pdf).