Volkstuin voor minima

De stichting CliP stimuleert het idee om minima een volkstuin te laten nemen. Dat bericht De Arme Krant van Nederland in de jongste editie. De gedachte is dat het nemen van eigen regie en verantwoordelijkheid goed is voor ontspanning, gezondheid en sociale contacten.

Het idee ontstond rondom voedselbanken. Inmiddels zijn de plannen verder uitgewerkt. Een ervaren tuinder coacht de deelnemers en helpt hen aan tuingereedschap, zaad en pootgoed. In Dronten en Zwolle zijn inmiddels proefprojecten gestart, terwijl er ook initiatieven worden genomen in Hoogeveen, Meppel en Breda.

Mensen ondernemen hiermee activiteiten die henzelf stimuleren. Ze tonen eigen verantwoordelijkheid. Het is gezond. Men krijgt nieuwe sociale contacten. Voor de lange termijn ziet CLiP kansen voor het promoten van volkstuinen, mede omdat het initiatief aansluit bij trends als duurzaamheid en ecologie.

Voor meer informatie www.stichtingclip.nl.