Beurs weer in 2012

De eerstvolgende kerk en gemeentebeurs vindt plaats in 2012. Dat heeft de organisatie van de editie van 2010 desgevraagd meegedeeld. 

De jongste editie in de Jaarbeurs in Utrecht trok enkele duizenden bezoekers. Zij konden vele tientallen standhouders bezoeken, variërend van iconen tot een geloofsconsult bij de dokter. Notaris Herwijer bracht zijn juridische deskundigheid onder de aandacht en de Katholieke Bijbelstichting en het Nederlands Bijbelgenootschap toonden hun laatste uitgaven en projecten.  Het jeugdwerk JOP van de Protestanse Kerk nam een voorschot op de grote Taizé-manifestatie in Rotterdam eind 2010. Bert de Jong was één van de mensen die de Nationale Synode voor het voetlicht bracht. Groot Nieuws Radio verzorgde rechtstreekse uitzendingen vanaf de beurs. En de IKON liet mensen aan een rad van fortuin draaien en stelde vervolgens levensbeschouwelijke vragen. IKON-tv-diva Annemiek Schrijver verzorgde een interview in de stijl van Het Vermoeden. 

Ondanks het succes is het niet de bedoeling de beurs volgend jaar te herhalen. Marco van de Wetering liet weten vooral de standhouders even adem te willen gunnen en de beurs over twee jaar te zullen herhalen. Daarmee sluit de organisatie aan bij de praktijk in andere landen, waar men in de regel ook om de twee jaar dergelijke beurzen organiseert.
 

Foto’s:
Boven het bord van de kerk en gemeentebeurs waarmee bezoekerse worden uitgezwaaid.
Beneden Marco van de Wetering (rechts) met één van de standhouders bij de Vuurbaak