Festival voor jonge mensen

Andries Knevel, Doekle Terpstra, Femke Halsema, Evert ten Napel en Willem Ouweneel. Zo maar een paar namen van mensen die dit jaar te zien en te beluisteren zijn op het Xnoizz Flevo Festival, dat van 20 t/m 23 augustus wordt gehouden in Bussloo bij Apeldoorn.

Het festival is ooit opgericht door Youth for Christ Nederland. Het is in ruim dertig jaar uitgegroeid tot een groots jongerenfestival, met een bezoekersaantal van ca. 10.000. Het grootste gedeelte van de bezoekers blijft kamperen. Er is een breed aanbod van muziek, workshops, theater, cabaret, lezingen en nog veel meer. In totaal zijn er meer dan 150 programma’s en 50 concerten vanaf 4 podia. 

Op zondagmorgen is de afsluitende openluchtdienst met ongeveer 14.000 bezoekers. Het Xnoizz Flevo Festival wordt georganiseerd door Stichting Flevo-Festival in samenwerking met YFC, Protestantse Kerk (JOP), NBG (De Quench) en de EO (Xnoizz). Een team van 5 medewerkers tekent voor de organisatie samen met zo’n 700 vrijwilligers.

Foto: Een ontspannen sfeer tijdens het festival in 2008.