Kerkennacht: ook in Rotterdam

Drie grote steden zetten deze maand de kerk een nacht open. In Utrecht is dat op 19 juni, een nacht later Rotterdam en op 21 juni in Den Haag.

Jongeren
Het is de bedoeling in de kortste nacht van het jaar vooral jongeren te laten kennismaken met de kerk. Dat gaat gepaard met muziek, niet ongebruikelijk in kerken maar ook met festiviteiten. In een aantal plaatsen worden nog voorbereidingen getroffen om een Nacht van de Kerken te organiseren.

Afterparty
De trend is overgewaaid uit Duitsland en Oostenrijk. In Rotterdam werken de kerken samen met ‘Your World’, de organisatie van de jongerenhoofdstad van Europa: abseilen en swingen op het Laurensplein, het Soul en Gospel Choir Elijah en een heuse afterparty.

Uitgebreid programma / meer informatie:

Rotterdam

Utrecht

Den Haag