Nieuwe website kerkdienst.nl

Zondag 1 maart lanceert Zendtijd voor Kerken een nieuwe website ‘kerkdienst.nl’. De nieuwe website wordt de homepage voor de wekelijkse uitzendingen van radio en televisiekerkdiensten van deze publieke omroep. 

Kerkdienst.nl komt in de plaats van zvk.nl. Behalve naam en vormgeving is de zoekfunctie van de site vernieuwd en sterk verbeterd. Bezoekers van kerkdienst.nl kunnen rechstreeks kerkdiensten op radio en tv terugkijken of -luisteren. De site bevat een omvangrijk archief met de liturgische teksten van meer dan 700 kerkdiensten. Daarnaast zijn sinds de komst van ‘Uitzending gemist’ inmiddels ruim 100 kerkdiensten te bekijken of te beluisteren. 

Met de nieuwe website wil de omroep zijn crossmedialiteit benadrukken. De kerkdiensten die op radio en tv worden uitgezonden, zijn niet alleen op de nieuwe website en ‘Uitzending gemist’ te vinden, ook wordt iedere zondag een tv-kerkdienst op het nieuwe digitale themakanaal Spirit 24 uitgezonden.  

“Doel is uiteindelijk om zoveel mogelijk mensen met onze kerkdiensten te bereiken”, zegt tv-producer Gerrit Bril. Dat het werkt, ziet hij aan de stijgende bezoekcijfers van de website, die in de nieuwe vormgeving alleen nog maar meer zullen toenemen. “Er was al veel belangstelling voor de teksten van onze kerkdiensten. Tegenwoordig zien we een groeiende belangstelling voor het online bekijken of beluisteren van een dienst. Dat hopen we met de nieuwe website nog verder te stimuleren.” 

De kleurrijke vormgeving van de nieuwe site weerspiegelt volgens Bril de rijkgeschakeerde achterban van de omroep, die uitzendt namens vijf verschillende kerkgenootschappen: de Christelijke Gereformeerde Kerken, de Nederlands Gereformeerde Kerken, de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt), de Unie van Baptisten Gemeenten in Nederland, de Verenigde Pinkster- en Evangelie Gemeenten en een aantal zelfstandige evangelische gemeenten. Zendtijd voor Kerken verzorgt de uitzending van kerkdiensten en samenkomsten op zondagmorgen via televisie (Nederland 2, 11.00 uur), op zondagmiddag via radio (Radio 5, 17.02 uur) en op zondagavond via het digitale themakanaal (Spirit24, 19.00 uur).