Landelijke werkdag Migrantenweek in Rotterdam groot succes

In de levendige internationale havenstad Rotterdam werd op zaterdag 25 november de landelijke werkdag in het kader van de Migrantenweek gehouden. Het thema “Samen verder, vieren van eigen kracht” bleek goed aan te sluiten bij de Rotterdamse situatie, waar honderden migrantengemeenschappen leven, werken en vieren. Met ruim 200 bezoekers was de werkdag dit jaar een groot succes.

Kathleen Ferrier (CDA Tweede-Kamerlid) opende de werkdag met een lezing over vrijblijvendheid en verlegenheid in de multiculturele samenleving. De nieuwe brochure “Wij horen bij elkaar” van de Raad van Kerken vond een zeer gretige ontvangst. Het gesprek met de zaal een diverse inleiders bracht de betekenis van het geloof in het integratiedebat zeer sterk naar voren. Beleidsmakers werden uitgenodigd om eens een kijkje op de ‘werkvloer’ te komen nemen. Tijdens de Werkdag was er ook veel tijd ingeruimd voor muziek: Het Afrikaanse koor van de Scots International Church, het Kaapverdiaanse kinderkoor en het Surinaamse jongerenkoor zorgden voor de perfecte mix van feest, spiritualiteit en sereniteit. Onder genot van hapjes en dans van de Filippijnse gemeenschap konden mensen elkaar ontmoeten en blijvende contacten leggen. Of, zoals Kathleen Ferrier het zei: “God nodigt ons uit om te dansen.”