De breuk tussen Rome en Reformatie moet worden geheeld 

God is een weg gegaan door de Rooms-Katholieke kerk, de kerk die teruggaat tot de tijd van de apostelen. God is ook een weg gegaan door de kerken van de Reformatie. De breuk tussen Rome en Reformatie mag daarom na ruim 500 jaar niet als vanzelfsprekend beschouwd worden. Dat is de inzet van de betrokkenen bij het Platform Rome Reformatie.

Arjan Plaisier en Marcel Sarot, beiden betrokken bij het opstellen van de Verklaring Rome Reformatie zijn vandaag te gast in De theologie podcast. Elsbeth Gruteke gaat met hen in gesprek.

In januari publiceerde Platform Rome Reformatie een verklaring voor de eenheid van de christenen, die – gecombineerd met een aantal relevante leestips – ook verscheen op Theologie.nl.

De theologie podcast biedt iedere drie weken een gesprek van drie kwartier over een theologisch onderwerp of debat. Aan de podcast werken toonaangevende Nederlandse theologen van dit moment mee. De focus van De theologie podcast ligt op actuele theologische publicaties in de breedste zin van het woord.

Bron: www.theologie.nl