Ordo Amoris – Samen op weg naar Pasen

Doe je mee? 

De komende periode kun je deelnemen aan een oecumenische WhatsAppgroep die start op woensdag 14 februari. De bijdragen komen van diverse mensen en bieden in de 40-dagentijd een mogelijkheid tot inkeer, bezinning en solidariteit om samen op weg te gaan naar Pasen. 

Waar ontmoeten we elkaar en vinden we bemoediging, schoonheid en troost? Wat is onze plek in de wereld en hoe verhouden we ons tot elkaar en de wereld om ons heen, tot God?  

Het ordenen van onze liefde

Het thema is ‘Ordo Amoris’. Vrij vertaald naar Augustinus gaat het om het ‘ordenen van onze liefde’. Waar gaat onze aandacht naar uit?  Hoe kunnen we dat wat ons en onze medemens goed doet blijven opzoeken? Hoe kunnen we onze aandacht op het goede blijven richten? Wat heeft onze prioriteit en wat geeft ons richting? 

WhatsApp groep

We nodigen je uit om in de WhatsApp groep te oefenen in aandacht.

Vanaf 14 februari krijg je op woensdag, vrijdag, zondag en maandag een tekst, woord, beeld of video aangereikt tussen 7 en 9 uur ‘s ochtends. Je kunt de berichten enkel ontvangen en niet reageren. Elke keer is er iemand anders aan het woord waardoor je een rijk perspectief krijgt. We hopen natuurlijk dat we zo samen naar Pasen kunnen toe kunnen leven. Na Pasen stoppen de berichten automatisch. Het is fijn als je tot die tijd lid blijft van de groep. 

Met onderstaande link kun je deelnemen aan de groep. Je kunt alvast lid worden! 

https://chat.whatsapp.com/CNKGPAgdTtW4VfdtolcKyg

Met bijdragen van onder andere: 

Eleonora Hof, Madelief Brok, Jorn den Hertog, Eva Martens, Joost Röselaers, Arnold Huijgen, Bernd Wallet, Alke Libich, Bert Dicou, Martijn Rozing, Marian Geurtsen, Jaap Marinus, Rick Timmermans, Bianca Groen Gallant, Alexander Morea-van Berkum, Martin Jans, Günther Sturms, Bart Bolhuis, Gauthier de Bekker, Jasja Nottelman, Sandra van Zeeland- van Cassel, Berdine van den Toren-Lekkerkerker, Mariëlle Rodenburg – Splint, Peter Nissen, Matthias Thijs & Rachelle van Andel 

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een mail naar rachellevanandel@vrijburg.nl. Zij is de initiatiefnemer van dit project.