Werkgroep Raad bezoekt hindoe Krijgsmachttempel

Zes leden van de Contactgroep Hindoes-Christenen van de Raad van Kerken in Nederland bezochten de hindoe Krijgsmachttempel in de Prins Bernardkazerne in Amersfoort. De contactgroep bestaat uit zowel hindoe als christenen. Pandit Komal Bisseswar ontving de leden koffie, thee, koekjes en echte hindoestaanse bara’s. Naast pandit Bisseswar was ook pandit Sharwin Madho aanwezig.

Na de ontvangst werd een bezoek gebracht aan de tempel op de eerste verdieping van Gebouw A. Het is een prachtige tempel met fraaie beelden van de verschillende goddelijke gestalten die het hindoeïsme kent. Na het ontsteken van een lichtje en het aanbieden daarvan aan de goddelijke gestalten die daar waren afgebeeld, legde Pandit Bisseswar de filosofie van het hindoeïsme uit. 

Yoga voor iedereen

Het werk van de dienst geestelijke verzorging kent als belangrijk onderdeel het ontwikkelen van een groot aanbod aan alle militairen om aan yoga te doen. De organisatie daarvan is niet zo lang geleden overgenomen door de afdeling Gezondheid van de Krijgsmacht. Deze beweging maakt ook duidelijk dat de hindoe geestelijke verzorging van defensie er niet alleen voor de hindoes is. Al is zij er ook specifiek voor de hindoes, vandaar deze fraaie tempel in Amersfoort.