Stiltekringen starten Vredesweek

De Vredesweek 2022 start in gezamenlijke stilte. Op zaterdag 17 september wordt om klokslag 12 uur stilgestaan voor vrede. Zo start de Vredeweek in solidariteit en met aandacht voor slachtoffers, ontheemden, vluchtelingen, de doden én de levenden die geraakt zijn door oorlog. 

Een stiltekring is een krachtig statement tegen oorlog en een symbool van een gezamenlijke wens of hoop om conflict te stoppen. De Ambassades van Vrede en PAX nodigen iedereen uit om op deze manier in stilte de boodschap voor solidariteit en vrede te uiten.

Van Akkrum tot Venray en van Lochem tot Haarlem: op veel plaatsen in Nederland worden de kringen op zaterdag 17 september gevormd. Daarnaast zijn er in Vlaardingen dagelijks om 12 uur extra stiltekringen, roulerend over verschillende wijken.