OJCM jongerenpanel zoekt leden

Het overlegorgaan Joden, Christenen en Moslims (OJCM) heeft sinds kort een nieuwe afdeling: het Jongerenpanel. Daarmee wil de organisatie jongeren van verschillende geloven enthousiast maken om met elkaar in gesprek te gaan.

Religie en zingeving spelen een rol in het dagelijks leven van veel mensen, maar hoe zit dat eigenlijk bij jongeren? Het Overlegorgaan Joden Christenen en Moslim (OJCM) streeft ernaar om joden, christenen en moslims te verbinden. Met als gemeenschappelijk doel: ongewenste spanningen in de samenleving rondom religie of levensbeschouwing, te voorkomen of verminderen. Door gezamenlijk gesprekken te voeren in een interreligieuze dialoog probeert het OJCM dit waar te maken. Of je nou wel of niet gelovig bent – het OJCM is enorm benieuwd naar jouw visie op interreligieuze samenwerking. Afgelopen jaar ging er al een eerste groep jongeren van start, komend jaar wordt dat uitgebreid!

Werk je graag samen, sta je open voor verschillende perspectieven en houd je van organiseren? Meld je aan via: https://www.jongerenambassadeurs.com/project/ojcm/

Voor 2022 zoekt het OJCM Jongerenpanel weer nieuwe leden.

Luister naar het gesprek met Alihan Uzun van het panel in het NOS Radio 1 Journaal