Verhalen van de stad

Op zaterdag 24 april 2021 onthult de Haarlemse burgemeester Jos Wienen de bijzondere audiotour van Stem in de Stad. De audiotour is een wandeling langs twaalf locaties in Haarlem waar Haarlemmers hun verhaal en herinneringen delen over die plek.

De audiotour is herkenbaar door een speciale stoeptegel met een QR-code erop. Wanneer u met de camera van uw mobiele telefoon de QR-code scant, dan hoort u het ontroerende maar ook hoopvolle verhaal van één van de gasten van Stem in de Stad. Een beroepsmilitair bijvoorbeeld die PTSS kreeg na een missie en die een schuilplaats vond onder de Amsterdamse Poort. Een echtpaar dat vertelt dat zij vanwege financiële problemen negen maanden in hun auto sliepen. Een vrouw, gevlucht uit Burundi, die door haar ‘bevrijders’ gedwongen werd om in de prostitutie te werken.

Vanaf 1 mei 2021 is het mogelijk om zelf deze mooie tour die buiten plaatsvindt te maken! Deze audiotour is bedacht om meer aandacht te vragen voor de meest kwetsbare medeburgers en het werk van Stem in de Stad.

Ontdek op bekende plekken de onbekende stemmen

Stem in de Stad is van plan om gratis georganiseerde rondleidingen voor kleine groepen te verzorgen (wanneer de coronamaatregelen dat weer toelaten). De rondleiding start en eindigt bij Stem in de Stad, duurt ongeveer één uur en brengt mensen langs een aantal tegels. Wilt u met collega’s, vrienden, relaties samen met een medewerker of vrijwilliger van Stem in de Stad deze audiotour lopen? Neem dan contact op met Annie van den Bogaardt door te mailen naar annievandenbogaardt@stemindestad.nl. Ook als u meer wilt weten over de twaalf bijzondere Haarlemmers en het werk van onze stichting.

De opening meemaken kan door live online aanwezig te zijn via Facebook Live. Ga op 24 april om 10.30 uur naar de Facebook pagina van Stem in de Stad om live mee te kijken en te genieten van de opening van onze audiotour met de burgemeester (https://www.facebook.com/StemInDeStad). Het openingsevent zal maximaal 90 minuten duren.

Flyer