Poppen voor kamp Morra, Friesland

Op 2 april  wordt er in Morra, Friesland, een ‘Kamp Morra’ gebouwd. Op een weiland worden dan 4.222 poppen geplaatst. De poppen staan symbool voor de alleenreizende vluchtelingenkinderen in en rond kamp Moria. 

Deze poppen worden gemaakt door gezinnen, scholen, dorpen, wijken en kerken uit heel Noord Nederland. De initiatiefnemers, Marian van Voorn, Sharon Postma en Wini Weidenaar, willen hiermee aandacht vragen voor de kinderen in Kamp Moria en er zo voor zorgen dat de prioriteit om deze kinderen te helpen bovenaan de agenda komt bij het nieuwe kabinet en de Tweede Kamer. Daarnaast staat wat hen betreft elke pop die gemaakt wordt voor een gesprek aan de keukentafel over de kinderen daar en de omstandigheden waarin ze leven. Door kinderen en jongeren te betrekken hopen zij de politiek van morgen positief te beïnvloeden zodat zij later andere keuzes maken!

De poppen krijgen een kledingstuk aan (trui, jas en/of shirt), deze kleding gaat na 2 april naar de vluchtelingen in Griekenland. 

Inmiddels staat de score op 1316 poppen; nog 2632 te gaan, dus! 

Verzoek aan de rest van Nederland is dan ook: wilt u Noord Nederland a.u.b. helpen het aantal daadwerkelijk te halen. Op de website is te zien hoe de poppen gemaakt kunnen worden.