Terugblik webinar Week van Gebed

Op 19 november 2020 kwamen ruim zeventig leden van werkgroepen uit het hele land bij elkaar voor inspiratie rondom de Week van gebed in coronatijd. Het materiaal van deze bijeenkomst is nu beschikbaar.

Tientallen gezichten op een rij die stuk voor stuk betrokken zijn bij de organisatie van de Week van gebed voor eenheid in hun dorp, stad of regio. Wat was dat een bemoedigend en enthousiasmerend gezicht! Zowel bij MissieNederland als de Raad zijn we al jaren bekend met het enthousiasme van de diverse werkgroepen in het land, maar meestal vindt contact per e-mail of telefoon plaats. Mooi om er nu ook een gezicht bij te krijgen!

Dat de gebedsweek in deze coronatijd een andere vorm zal moeten krijgen dan gebruikelijk was voor velen geen verrassing. In diverse groepen en in het nagesprek stonden we daarbij stil.

Wie een impressie wil krijgen van de bijeenkomst en zich (verder) wil verdiepen in de mogelijkheden kan terecht op de website van de Week van gebed:

  • Kijk de video’s van de plenaire bijdragen terug
  • Download inspirerende en praktische handleidingen over online bidden en het organiseren van een 24-7 gebedsruimte
  • Download de PowerPoint-presentatie over de oecumenische viering
  • Meld je aan voor een vervolgwebinar van 24-7 Prayer NL op 7 januari over het organiseren en invullen van een online gebedsbijeenkomst.
  • En klik door naar meer tips voor de komende gebedsweek

Wat MissieNederland en de Raad betreft, smaakte deze bijeenkomst naar meer. Ook de optie dat werkgroepen in het land elkaar onderling enkele keren (digitaal) zouden kunnen ontmoeten kwam ter sprake. In de komende tijd gaan we aan de slag met deze suggesties en hopen we onder andere een online community te openen, waar men ideeën en vragen kan uitwisselen. Houd de nieuwsbrief van de Week van gebed in de gaten voor meer informatie.

www.weekvangebed.nl