Proeverij Van God is de aarde en al wat daar leeft

De exemplaren van het nieuwe bezinningsnummer van het Oecumenisch Bulletin ‘Van God is de aarde en al wat daar leeft’ gingen op het evenement GroenGeloven op 5 oktober als zoete broodjes over de toonbank. Ongeveer 70 mensen maakten kennis met de brochure bij een van de vele proeverijen.

De deelnemers bogen zich in kleine groepjes over de vraag ‘Wat betekent het voor jou om geschapen te zijn naar het beeld van God’ in relatie tot duurzaamheid. Een aantal korte teksten uit de brochure vormden hiervoor het uitgangspunt. De deelnemers dachten eerst even in stilte na en schreven losse woorden op een briefje. Aan de hand van de briefjes werden vervolgens geanimeerde gesprekken gevoerd.

Al lopende langs de groepjes hoorde ik heel verschillende gesprekken. Dat was mooi. Het geeft aan hoe veelzijdig het onderwerp is. Het ging over verwondering, maar ook over teleurstelling. Over verantwoordelijkheid en heiligheid. Over zorg en niet oordelen. Over gave en dankbaarheid en nog veel meer. Twintig minuten was natuurlijk veel te kort. Meer dan proeven aan de brochure was het niet. Maar het smaakt naar meer. Wilt u zelf met een groepje in uw geloofsgemeenschap de brochure gaan lezen, dan kunt u hier de brochure bestellen en een leeswijzer met suggesties en voorbeeldvragen downloaden.

Marjolein Tiemens-Hulscher
8 oktober 2019