Urban spirituality

Lezing, gesprek en viering met Rowan Williams in de Gertrudiskathedraal: Hoe komen we spiritueel tot bloei in de stad van de 21ste eeuw? Rowan Williams, van 2002 tot 2012 aartsbisschop van Canterbury, nu hoofd van het Magdalene College te Cambridge en een van de meest toonaangevende theologen van onze tijd, heeft de gave om het geloof op een verfrissende manier uit te leggen. Hoe eenvoudig hij het soms ook zegt, je proeft bij hem altijd de gelaagdheid van de eeuwenoude traditie, waaruit hij de schatten weet te halen waar mensen vandaag iets aan hebben.

Spiritualiteit een plek geven in ons leven in de stad is een rode draad in zijn boek ‘Holy Living’, waarvan de Nederlandse vertaling nu verschijnt. Williams legt de Bijbel naast de Regel van Benedictus en mystici als Teresia van Avila en Juliana van Norwich. Wie op zoek is naar geestelijke verdieping vindt bij Williams een tochtgenoot die ons altijd net even vooruit is met zijn wijsheid en kennis.

De avond begint om 19.00 uur met een Evensong (vespers) gezongen door de Camerata Trinitati, waarbij iedereen van harte welkom is. Na een pauze voor koffie en thee begint de lezing om 20.00 uur. Na afloop kan de Nederlandse vertaling van “Holy Living”, “Wat is Heilig?” worden gekocht en zal Williams signeren.

De toegang is gratis, een bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld. Donderdag 4 april vanaf 19.00 uur in de Gertrudiskathedraal, Willemsplantsoen 2, 3511 LA Utrecht. De deuren zijn open vanaf 18.30 uur.