Hillie van de Streek vervanger

Drs. Hillie van de Streek zal vanaf 1 september tijdelijk en parttime het werk van de algemeen secretaris waarnemen. Ze zorgt voor continuïteit van de belangrijkste werkzaamheden totdat de nieuwe secretaris aantreedt.

Hillie van de Streek is lid van de beraadgroep Samenlevingsvragen van de Raad van Kerken. Ze heeft de achterliggende tien jaar gewerkt als directeur van de Stichting voor Christelijke Filosofie en voor het Lindeboom Instituut voor ethiek van de zorg. Ze is als secretaris verbonden aan de EPP Women in Brussel, de vrouwenkoepel waarin het CDA participeert. Zelf woont ze in Utrecht.

De Raad heeft een waarnemer gezocht onder de mensen die al een band met de Raad onderhouden. Zij kennen de infrastructuur en weten van bepaalde lijnen.

Klaas van der Kamp zal tot 31 augustus werkzaam blijven bij het bureau van de Raad.