Foto’s vijftig jaar Raad

Hier zijn enkele foto’s te zien van het vijftig jarig jubileum van de Raad van Kerken, pinkstermaandag in de Joriskerk in Amersfoort.

1. Het ensemble Kavóca onder leiding van Luthine Postuma begeleidde de zang en zong de pittiger nummers zelf. 


2. Dirk Gudde, de voorzitter, sprak in een afrondende bijdrage over de onrust die je mag verwachten bij kerken, omdat de eenheid onvoldoende gestalte krijgt. 


3. Raadslid Arjen Bultsma uit Bolsward in gesprek met de vorige voorzitter Henk van Hout. 


4. Mgr. Herman Woorts voert een pleidooi om een echte ontmoeting te laten plaatsvinden, inclusief de gezamenlijke dienstbaarheid aan de waarheid. 


5. Vanuit diverse locale raden van kerken waren foto’s ingestuurd over het oecumenische werk, waar de bezoekers tijdens de receptie zich in konden verdiepen. 


6. Vallery Linger las een geloofsbelijdenis voor tijdens de viering. 


7. Enkele voorzitters op rij, v.l.n.r Ruud Huysmans, Ton van Eijk, vice-voorzitter Marius van Leeuwen, Henk van Hout, vice-voorzitter Kees Nieuwerth.


8. De receptie, met in het midden de enige hoogleraar oecumenica die Nederland rijk is op dit moment, prof. dr. Peter Nissen en rechts met de rode schoudertas ds. Iris Speckmann, die één van de referaten hield. 


9. Naast Joris Vercammen Lucas Bolsius, burgemeester van Amersfoort. 


10. Charlotte Kwak installeert het schip van de oecumene, één van de schikkingen die te bewonderen waren tijdens de viering.