Verbeelding van het zout

De liturgie van de Week van gebed voor de eenheid in 2016 reikt de verbeelding aan van zout. Na de homilie kunnen mensen naar voren komen om zout mee te nemen. Daarvoor heeft de Raad van Kerken kleine zoutsticks (met 1 gr. zout) beschikbaar. Men kan natuurlijk ook een schaal met zout neerzetten of zelf zakjes maken. Het voordeel van een zakje of zoutstick is dat men thuis herinnerd wordt aan dit moment in de dienst.

De zoutsticks zijn te koop per 100 voor € 5,00. Bestellen kan via het bestelformulier : klik hier. Via dit formulier kunt u ook o.a. de liturgie met de acht dagen, poster en bidkaartjes bestellen.

De Week van gebed is van 17 – 24 jnauari 2016. Thema is ‘Het woord is aan jou’, 1 Petrus 2:9-10.

Binnenkort vinden alle ontvangers van het Oecumenisch Bulletin weer een nieuw nummer op de mat. Daar is bijgevoegd het boekje van de Week van gebed met de liturgie en de acht dagen.

Voor gemeenten die de liturgie in de dienst willen gebruiken of met een commissie willen voorbereiden: wacht niet te lang met bestellen, want op = op.

Het materiaal komt dit keer uit Letland: als mensen verhuizen naar een nieuw huis, geven vrienden vaak een brood met zout er bovenop in de vorm van een kruis, als een teken van zegen.