Religies presenteren droom

Dinsdag 28 januari vindt de negende bijeenkomst van In Vrijheid Verbonden plaats. Tijdens deze bijeenkomst presenteren vertegenwoordigers van het Boeddhisme, Hindoeïsme, Jodendom, Christendom en Islam hun droom voor Nederland aan H.K.H. Prinses Beatrix. Deze presentatie van dromen is een aanvulling op het boek ‘Mijn droom voor het land’ dat de koning ontving bij de aanvaarding van zijn ambt. De presentatie van In Vrijheid Verbonden is om 16.00 uur in het Academiegebouw in Utrecht. De gemeente Utrecht is mede-gastheer van In Vrijheid Verbonden.

De eerste presentatie van In Vrijheid Verbonden vond plaats op 15 december 2005 op initiatief van het Nationaal Comité Zilveren Regeringsjubileum Koningin Beatrix in de Dom in Utrecht. De negende presentatie staat in het kader van het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden.

In Vrijheid Verbonden is een groep mensen die vanuit verschillende religies en levensbeschouwingen samenwerken. Diverse vertegenwoordigers hebben de handen ineen geslagen om zich gezamenlijk te presenteren en zich samen sterk te maken voor de democratie.

Dhr. Lalbahadoersing, voorzitter stuurgroep In Vrijheid Verbonden: “We willen de rijkdom laten zien van de diverse religieuze en levensbeschouwelijke tradities in Nederland. We hebben respect voor het eigen geluid van een ieder. En we proberen publiek uitdrukking te geven aan gevoelens van waardering.”