Muziekbijbel

Veel algemene muziek leent zich voor een religieuze setting. Of het nu gaat om werk van U2, Bruce Springsteen of Leonard Cohen, er zijn allerlei links te leggen met Bijbelfragmenten. Naar aanleiding van de kerkelijke aanwezigheid op onder meer de Floriade en de inspanningen om ‘de dialoog met andersdenkenden’ te zoeken, deed een bezoeker van deze website de suggestie om actief te verwijzen naar de site www.muziekbijbel.nl waarop algemene muziek gekoppeld wordt aan concrete Bijbelfragmenten.

 

De muziekbijbel.nl geeft naast een artiest en het bijbehorende lied steeds een Bijbelgedeelte waarvoor de tekst direct relevant is; daarop volgt een uitleg van het onderwerp, een website waar de liedtekst gevonden kan worden en een site waarop een video van de uitvoering is te vinden. De tekst van Genesis 2 en 3 is bijvoorbeeld gekoppeld aan Peter Gabriël en het nummer ‘Blood of Eden’. Het onderwerp staat omschreven als ‘verlangen naar de eenheid van man en vrouw die stuk is gegaan door de zondeval’.

 

Foto: Paul Simon is één van de artiesten die in de lijst voorkomt