Zomers idee

Kerken spelen op allerlei creatieve manieren in op de zomer. De Remonstranten en de Vrijzinnige Protestanten in Amsterdam nodigen in het blad ‘Vrijburg’ mensen uit om foto’s in te zenden.

Een speciale tentoonstellingscommissie is er in het leven geroepen, die schrijft: ‘Op de openingszondag 4 september presenteren we een bijzondere fototentoonstelling: Foto’s van u, van jullie, van Vrijburgers! We nodigen deze zomer iedereen uit foto’s te maken met als onderwerp ‘Verwachtingen’. Dat kan op vele manieren worden geïnterpreteerd, bijvoorbeeld: verwachtingen van vroeger en hoe die nu zijn uitgekomen, utopieën van jezelf of van anderen, hoop die we hebben voor later, toekomstplannen, voorspellingen, hoe mooi het leven kan worden, hoe vreselijk de wereld zich kan ontwikkelen’.

Het aardige van zo’n zomers initiatief is, dat je mensen actief betrekt bij de follow-up na de zomer. Je geeft mensen een soort van kijkrichting mee aan de vakantieperiode of voor de evaluatie na afloop.

Foto: Vermoedelijk sturen ze zelf de foto niet in, maar het zou prima bij de tentoonstelling in Amsterdam passen: dit bruidje uit Maastricht, met haar partner en het bruidsmeisje, verwachtingen te over.