Jongerensite over armoede

Bij armoede denken mensen niet meteen aan Nederland. Toch is er ook in ons land armoede. Om jongeren hiermee kennis te laten maken heeft de Arme Kant van Nederland/EVA een nieuw jongerensite gelanceerd. 

Op deze site is van alles over armoede in Nederland te vinden. Geschreven in begrijpelijke taal en toegespitst op de jongere doelgroep. Naast informatie zijn er op deze site ook spelletjes, filmpjes en nog veel meer te vinden. Naast informatie uit boeken, zijn er ook ervaringsverhalen te lezen. Deze verhalen geven inzicht in de omstandigheden waarin mensen in Nederland in armoede kunnen leven.

Door de hele site heen zijn er veel links naar onder andere filmpjes, ervaringsverhalen, spellen, quizzen en muziekclips te vinden. Die zijn ook nog eens gebundeld in de rubriek ‘€xtra’. Zo ontstaat een levendige site met veel (bewegend) beeldmateriaal, bondige informatie en doorklikmogelijkheden voor wie meer wil weten. Ook interessant voor volwassenen!

Klik hier om meteen naar de site te gaan.

Er is ook een folder over de site gemaakt die verspreid kan worden onder jongeren. Die folder is hier te downloaden