Poll: CDA niet met PVV

Het CDA moet niet regeren met gedoogsteun van de PVV. Tenminste, als het aan de bezoekers van deze website ligt. 63,7% stemde de afgelopen weken in de poll tegen deze veelbesproken samenwerking. Iets meer dan een derde van de stemmers was voor samenwerking met de partij van Geert Wilders. Bij het CDA-congres van 2 oktober lagen de cijfers net andersom.

De spanning was de afgelopen weken te snijden in politiek Nederland. De situatie liet weinigen koud. Dat bleek ook uit de interesse voor de poll op deze website. ‘Nee, religie geeft juist hoop’, was het antwoord van de meerderheid op de vraag naar Christendemocratische regeringsdeelname met gedoogsteun van de PVV. Een substantiële minderheid van 36,2% was het daar niet mee eens. De voorstanders zagen voordelen in de grotere invloed die het CDA in de regering kan uitoefenen. 

Nu de vorming van het kabinet een nieuwe fase ingegaan is, is het ook tijd voor een nieuwe poll. De vraag waar we uw mening over willen peilen hangt nauw samen met de ethieklezing ‘macht, God, kerk’, die op 26 november plaats vindt in Den Bosch. 
De vraag luidt:

Gaan macht en kerk goed samen?

Ja, ze zijn te combineren zolang je alert bent
Nee, macht en kerk zijn als water en vuur
Nee, deze combinatie is iets van het verleden

U kunt vanaf nu reageren!